第Ⅰ卷
第一部分 聽(tīng)力(共兩節(jié),滿(mǎn)分30分)(略)
第二部分 英語(yǔ)知識(shí)運(yùn)用(共兩節(jié),滿(mǎn)分45分)
第一節(jié) 單項(xiàng)填空(共15小題;每小題1分,滿(mǎn)分15分)
從A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
21.I did make some beautiful cards, but when I wanted to show him some, __________ was left in the box.
A.nothing B.few C.no one D.none
22.I think I still need to raise 100,000 __________ I can buy the flat.
A.which B.because C.before D.that
23.—Now, have you finished your work yet?
—Yes, I __________ it when you came.
A.have finished B.finish C.had finished D.would finish
24.—I dont want to ask him for help, for he is a hard man.
—But, in fact, he is __________ glad to help us.
A.more than B. not C.less than D.much
25.He has no __________ sense of time. How can he pass the exam with __________ purpose of luck?
A.a; the B.\ the C.the; a D.\
26. __________ this picture with that one, you can find this one is more beautiful.
A.Compare B.Compared C.Comparing D.Being compared
27.Kate is often afraid of the occasion __________ she is asked to sing before so many people.
A.where B.why C.which D.that
28.A saying goes: You are __________ you eat. But I cant agree with it.
A.what B.which C.that D.who
29.Oh, I really regret taking this way. I __________ the other way.
A.must have taken B.could have taken
C.may have taken D.had taken
30.The man was severely injured in last weeks car accident and died __________ .
A.backwards B.afterwards C.forwards D.towards
31.—Pardon?
—Oh, I __________ myself.
A.talked to B.had talked to C. would talk to D.was talking to
32. __________ for his rudeness, she still showed him the direction.
A.So angry as she was B.She was angry
C.She was as angry D.As she was so angry
33.—The fish is really delicious, but Ive had enough.
—__________
A.Let me give you some more.
B.Are you satisfied with the dinner?
C.Im very glad youve had enough.
D.What about a bowl of soup?
34.—I called him twice this morning but I couldnt get through.
—I think the line might have been out of order, __________?
A.dont I B.wasnt it C.might it D.hasnt it
35.—Listen to me, and you __________ have some candies, dear.
—Oh, its very kind of you, mum.
A. shall B. may C. might D. must
第二節(jié) 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿(mǎn)分30分)
閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
There is one word that is on the lips of Americans, day and night: “Sorry”.
One time as I was walking on the street, a young man ran by ___36___, brushing against my handbag. Even as he continued on his way, he ___37___ back and said “sorry” to me. Even ___38___, he didnt forget to ___39___.
One day, after I bought a mango, the salesman was giving me the ___40___, but I wasnt ready for it and a coin dropped to the ground. “Im sorry,” he said while bending down to pick ___41___ up. I was puzzled—why would he apologize when it was my ___42___?
Another time, I stepped on a mans foot in an escalator. At the same time, we both said “sorry.” I thought it interesting: was it really ___43___ for him to apologize?
Later on, an American friend explained to me that ___44___ the American mentality, the escalator is a ___45___ place, and everyone should be able to stand in it. After someone occupies a position in the elevator, making it ___46___ for someone else to find a place to stand, isnt it necessary to express an apology?
If you go to the ___47___and the tickets happen to be sold out, the ticket seller will say: “Sorry, the tickets are sold out.”
Whenever one of your hopes goes ___48___, an American will say “sorry,” as a sign of ___49___.
During my stay in America, I often came across situations ___50___ I was supposed to say“sorry.” Gradually I ___51___ that when friction[摩擦] occurs in daily life, Americans dont care much about who is ___52___; if someone is important and she is very busy, the secretary will say: “sorry.”
If someone is ___53___, a “sorry” is always necessary. When this happens, even if the other person is hurt, the “sorry” cools tempers and human generosity is ___54___. Perhaps this is why I never saw anyone ___55___ on the buses, subways or streets of America.
36.A.slowly B.hurriedly C.seriously D.cautiously
37.A.walked B.ran C.turned D.screamed
38.A.in a rush B.in a whisper C.in surprise D.on purpose
39.A.apologize B.laugh C.smile D.cry
40.A.money B.mango C.present D.change
41.A.them B.this C.it D.what
42.A.duty B.attitude C.luck D.fault
43.A.necessary B.possible C.likely D.probable
44.A.according to B.the same to C.as usual as D.as long as
45.A.secret B.private C.public D.standing
46.A.silent B.busy C.difficult D.comfortable
47.A.movies B.hospitals C.shops D.parks
48.A.fulfilled B.unfulfilled C.true D.real
49.A.joy B.suggestion C.agreement D.sympathy
50.A.in which B.in what C.of which D.of what
51.A.expressed B.impressed C.realized D.satisfied
52.A.good B.bad C.responsible D.polite
53.A.lonely B.troubled C.moved D.tired
54.A.called B.made C.displayed D.reported
55.A.quarreling B.rushing C.worrying D.sleeping
第三部分 閱讀理解 (共20小題;每小題2分,滿(mǎn)分40分)
閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出最佳選項(xiàng)。
(A)
The participation of big investors in online education has made it a new hotspot for investment in the education industry. Students of remote and under developed areas are the biggest beneficiaries[受益者] of online education, but online universities offer students who failed university entrance examinations and working people the chance of lifelong education and learning.
The Ministry of Education has approved 68 ordinary schools of higher learning and the Central Radio and TV University to pilot[試點(diǎn)] modern distance education. By the end of 2003, these schools had established 2,027 off campus learning centers around China, offering 140 majors in ten disciplines, and had a total enrollment of 1.373 million.
The gradual spread of broadband technology has also helped online education. The China Education and Research Network (CERNET), started in 1994, is now Chinas second largest Internet network, covering all major cities of China. The high speed connection between it and the China Education Broadband Satellite Net, opened in 2000, established a “space to earth” transmission platform for modern distance education, and provided an all round network supporting environment for distance education.
Adult education is both dynamic and diverse. Schools of higher learning for adults include radio and TV, worker, farmer, correspondence and evening universities, management and education colleges; adult secondary schools include vocational, high and skills training schools; worker elementary and farmer elementary schools comprise the adult elementary sector.
56. Who will probably be the potential students for online universities?
A.Students who are in rural places.
B.People who work in remote places.
C.Students who didnt pass college entrance examinations.
D.Middle school students.
57. Which of the following numbers is the number of the students in online education?
A.68.
B.2,027.
C.1,373,000.
D.140.
58. Which is the topic sentence of the last paragraph?
A.Adult education is both dynamic and diverse.
B.Schools of higher learning for adults.
C.Adult secondary schools.
D.Worker elementary and farmer elementary schools.
59. Which of the following words may be used instead of the underlined word in the last paragraph?
A.insist B.conclude C.stick D.include
(B)
Asian Solutions is a company with headquarters based in Shenzhen, China from where it is very easy to move and do business around Asia. The company was founded more than 11 years ago to provide our customers from all around the world trading, consulting and translations services.
Our goal is that more companies successfully imported from Asia by minimizing their risks and language barriers.
Asian Solutions is glad to offer to all our customers a wide range of products and services with the highest guaranties, as well as quality control and logistic[物流] services in Asia.
With a European management system and foreigner and Chinese stuff we are the perfect team to develop your productions in a market where we are establish. The Asian market has lots of entry barriers and we have the knowledge and the resources to success in your projects.
We emphasize the following services:
—Quality control services: Factory Audits[審核、稽查], Initial Production Inspection, During Production Inspection, Pre shipments Control, Container Loading Check and Customized Inspection Reports.
—Production samples certification and testing.—Control and courier[快遞] services for samples.—Product and packaging development.—Business plans in Asia: trade fairs, factories visits, booking accommodations and transportation.—Sourcing of products and suppliers.—Production Schedule Controls.—Translations of any kind of Document from any language to any language.—Legalizations of Documents.
We need part time inspectors that are able to move around their actual residency province to do quality inspections, factory audits, container loading checks, etc and after, fill out a report to present to our customers. Job is most of the time very easy. Very important to be able to get the inspection done within a couple of days after previous notice.
Publish Date: 2012 01 16 Job Num: 20
Job Salary: NegotiateJob Language: Spanish
60. What is the main job of Asian Solutions?
A. To offer products.
B. To inspect quality of products.
C. To control pre shipments.
D. To minimize their customers risks and language barriers in trade in Asia.
61. Why do they think they can help companies trading in Asia successfully?
A. Because they are in Asia.
B. Because the company was founded more than 11 years ago.
C. Because the Asian market has lots of entry barriers.
D. Because they have the knowledge and the resources to overcome entry barriers in Asia.
62. Which of the following is not included in Asian Solutions service?
A. Production quality inspections.
B. Repairing products.
C. Translations of any kind of Document from language to language.
D. Booking accommodations and transportation.
63. Where can you probably find this advertisement?
A. In a magazine.
B. In a newspaper.
C. On the Internet.
D. In a textbook.
(C)
Attention to details is something everyone can and should do especially in a tight job market. Bob Crossley, a human resources expert notices this in the job applications that come across his desk every day. “Its amazing how many candidates eliminate[淘汰] themselves,” he says.
“Resumes arrive with stains. Some candidates dont bother to spell the companys name correctly. Once I see a mistake, I eliminate the candidate,” Crossley concludes, “If they cannot take care of these details, why should we trust them with a job?”
Can we pay too much attention to details? Absolutely, perfectionists struggle over little things at the cost of something larger they work toward. “To keep from losing the forest for the trees,” says Charles Garfield, associate professor at the University of California, San Francisco, “We must constantly ask ourselves how the details were working on fit into the larger picture. If they dont, we should drop them and move to something else.”
Carfield compares this process to his work as a computer scientist at NASA. “The Apollo Ⅱ moon launch was slightly off course 90 percent of the time,” says Garfield. But a successful landing was still likely because we knew the exact position of our goal. This allowed us to make adjustments as necessary. “Knowing where we want to go helps judge the importance of every task we undertake.”
Too often we believe what accounts for others success is some special secret or a lucky break. But rarely is success so mysterious. Again and again, we see that by doing little things within our grasp well, large rewards follow.
64. What does he really mean when Crossley says: Its amazing how many candidates eliminate themselves?
A. The candidates give up the job themselves.
B. The candidates do not care for the details.
C. Their resumes were not perfect.
D. Their resumes arrived late.
65. According to the last but one paragraph, we can know that __________.
A. we must adjust the improper details to fit into the aim
B. Carfields comparison was not proper
C. we must adjust every detailed thing according to our task
D. the Apollo Ⅱ moon launch was not successful
66. When should we give up the details?
A. When we are careless and ignore the details.
B. When we find the details dont fit into the aim.
C. When the details are too small.
D. When we dont like the details.
67. Which of the following may be the best conclusion of this essay?
A. Details are vital.
B. Details can be taken care of.
C. Details sometimes are not so important.
D. Details always fit into the aim.
(D)
Beware of those who use the truth to deceive[欺騙]. When someone tells you something that is true, but leaves out important information that should be included, he can create a false impression. For example, someone might say, “I just won a hundred dollars on the lottery[彩票]. It was great. I took that dollar ticket back to the store and turned it in for one hundred dollars!”
This guys a winner, right? Maybe, maybe not. We then discover that he bought two hundred tickets, and only one was a winner. Hes really a big loser!
He didnt say anything that was false, but he deliberately omitted important information. Thats called a half truths. Half truths are not technically lies, but they are just as dishonest.
Untrustworthy candidates in political campaigns often use this tactic. Lets say that during Governor Smiths last term, her state lost one million jobs and gained three million jobs. Then she seeks another term. One of her opponents runs an ad saying, “During Governor Smiths term, the state lost one million jobs!” Thats true. However an honest statement would have been, “During Governor Smiths term, the state had a net[凈] gain of two million jobs.”
Advertisers will sometimes use half truths. Its against the law to make false claims so they try to mislead you with the truth. An ad might boast, “Nine out of ten doctors recommend Yucky Pills to cure nose pimples.” It fails to mention that they only asked ten doctors and nine of them work for the Yucky Corporation.
This kind of deception happens too often. Its a sad fact of life: Lies are lies, and sometimes the truth can lie as well.
68.Which statement is true according to the article?
A.All political candidates always lie.
B.All advertisers use half truths.
C.You cant trust gamblers.
D.The truth can be used in dishonest ways.
69.The underlined word “tactic” means __________.
A.mistake
B.lie
C.strategy
D.truth
70.The author clearly wants people to __________.
A.think carefully about what they read and hear
B.drop the candidates during political campaigns
C.believe all the advertisements
D.be away from the lottery
71. The best title for this passage would be __________.
A.Lies Are Lies
B.Everyone Lies
C.Lying With the Truth
D.Nose Pimples
(E)
Before the 1930s, workers were only paid as long as they were “smart”. If they were smart enough not to be ill, they were paid. If they were smart enough not to be injured, they were paid. And if they were very smart, they would find strength to work every day until they died. When people were not “smart”, they had to look for help. Their families, private charities, and churches did what they could. All of these groups helped them when the economy was health.
When the Depression hit, families, charities, and churches were weakened. And there was more need of them than ever before. Pat Cauley, a construction worker, kept a diary. Here is an entry from 1932. “Went to church. I said the family needed something to keep going. Got a sermon[訓(xùn)誡]. Came home, pockets empty. ” Cauleys story was told by millions of others. Even when charities did help, people were not completely happy. People on soup lines did not starve. But their pride went hungry.
In 1933, Democrat Franklin Roosevelt became president. He said government should replace charities. Since people paid for government, government support was not charity. Government support was peoples tax money at work. People could feel they should get government support.
In 1935, Roosevelt signed the Social Security Act[法案]. The Social Security Act provided money for the elderly, the blind, and the disabled. Workers benefited, too. Workers who were ill or injured were to receive money. Families were to receive assistance when working fathers died. People laid off from work were to be helped until they found new jobs.
72.From the passage we can infer that Pat Cauley wanted __________ from his church.
A.a prayer
B.construction work
C.a sermon
D.money
73.The underlined phrase “l(fā)aid off” (paragraph 4) means __________ in the passage.
A.out of work
B.sleep late
C.died
D.had their leave
74.Which of the following statements about Social Security is supported by the passage?
A.Healthy, employed workers would receive Social Security.
B.When unemployed workers found jobs, they would pay taxes for Social Security.
C.People prefer charity to Social Security.
D.Social Security is paid for by private charities, families and churches.
75.Which of the following would be the BEST title for the passage?
A.Before and after Social Security.
B.Families and Private Charities.
C.Peoples Tax Money at Work.
D.Pat Cauley, Construction Worker.
高三模擬試題答案
第二部分 英語(yǔ)知識(shí)運(yùn)用
第一節(jié) 單項(xiàng)填空
21. D 考查代詞。根據(jù)語(yǔ)意“我的確做了一些漂亮的卡片??墒钱?dāng)我想拿給他看時(shí),盒子里沒(méi)有一個(gè)了?!眆ew修飾可數(shù)名詞復(fù)數(shù),而后面是was;no one指人;none可以代指上文提到的可數(shù)或不可數(shù)名詞,等于no 加上文提到的名詞;nothing 是泛指,意為“什么東西都沒(méi)有”。語(yǔ)意顯然是指沒(méi)有卡片了。所以答案選D。
22. C 考查連詞。根據(jù)語(yǔ)意“我想我需要再籌集十萬(wàn)元才能買(mǎi)到這套公寓。”選項(xiàng)中只有連詞before表示“……之后才/就能……”,其他選項(xiàng)無(wú)此意。
23. C 考查時(shí)態(tài)。根據(jù)when you came的時(shí)態(tài)和語(yǔ)意 “你來(lái)的時(shí)候我已經(jīng)完成了”可知應(yīng)該用過(guò)去完成時(shí)。
24. A 考查副詞和副詞性質(zhì)短語(yǔ)的用法。根據(jù)題意“我不想向他求助,因?yàn)樗莻€(gè)很難處的人。”“可實(shí)際上,他很樂(lè)意幫助我們的?!笨膳懦鼴、C選項(xiàng),而much作副詞“非?!背S脕?lái)修飾比較級(jí)形容詞,因此A為最佳選項(xiàng)。
25. B 考查冠詞。have no…后面的名詞不需用冠詞;with the purpose of為固定用法。
26. C 考查非謂語(yǔ)動(dòng)詞。前面的條件狀語(yǔ)和主句主語(yǔ)之間是主動(dòng)關(guān)系,因而排除B、D選項(xiàng)。句中缺乏連詞and,因此不能用A表示祈使句。故選C。
27. A 考查定語(yǔ)從句。why只用于引導(dǎo)reason后的定語(yǔ)從句,而occasion意為“場(chǎng)合”,為表示地點(diǎn)的先行詞,而且定語(yǔ)從句中不缺乏主語(yǔ)、賓語(yǔ)、表語(yǔ)成分,排除A、C和D選項(xiàng)。
28. A 考查名詞性從句。表語(yǔ)從句中缺乏表示事物的賓語(yǔ),所以排除B、C、D項(xiàng)。
29. B 考查虛擬語(yǔ)氣。 根據(jù)語(yǔ)意“唉,我真后悔走這條路,我本可以走另一條路的?!笨芍擞胏ould have done 表示“本可以、本能夠”。 must have done意為“一定做了”, may have done意為“可能做了”,都表示對(duì)過(guò)去的推測(cè),不符合語(yǔ)意;had done意為“已經(jīng)做了”,顯然更不符合語(yǔ)境。
30. B 考查副詞。根據(jù)語(yǔ)意“這個(gè)人在上周的汽車(chē)交通事故中嚴(yán)重受傷,隨后就死去了?!笨芍挥蠦項(xiàng) afterwards(表示“隨后、之后”)符合語(yǔ)意。
31. D 考查時(shí)態(tài)。根據(jù)題意“你說(shuō)的什么?”“哦,我剛才是在自言自語(yǔ)。”可知應(yīng)用過(guò)去進(jìn)行時(shí)was talking。
32. A 考查倒裝句。本句語(yǔ)意為“盡管她對(duì)他的粗魯很生氣,可還是給他指引了方向。”as表示“盡管”時(shí)句子必須倒裝,因此選項(xiàng)A符合語(yǔ)境。
33. D 考查交際用語(yǔ)。由上文的The fish is really delicious, but Ive had enough.可看出此時(shí)主人應(yīng)該是勸客人再喝點(diǎn)湯。
34. B 考查反意疑問(wèn)句及時(shí)態(tài)。在“I think +that從句”結(jié)構(gòu)中,反意疑問(wèn)句常就賓語(yǔ)從句的主語(yǔ)疑問(wèn),因此排除A項(xiàng)。在“情態(tài)動(dòng)詞+have done句子”后的反意疑問(wèn)句常根據(jù)所表達(dá)的時(shí)間用相應(yīng)的時(shí)態(tài)形式表示。從上文的I called him twice this morning和第二句話(huà)中the line might have been out of order可以判斷這是對(duì)過(guò)去的描述,因此宜用B項(xiàng)。
35. A 考查情態(tài)動(dòng)詞。情態(tài)動(dòng)詞shall用于二、三人稱(chēng)可表示警告、命令、允諾、請(qǐng)求許可等情感色彩。從第一句話(huà)的語(yǔ)意“聽(tīng)我的話(huà),你就可以有糖果吃了”可知該處是表示承諾。因此A選項(xiàng)符合語(yǔ)境。
第二節(jié) 完形填空
【主旨大意】本文說(shuō)的是美國(guó)人在日常生活中的文化習(xí)俗:從不計(jì)較生活中的瑣碎事,無(wú)論是誰(shuí)的對(duì)與錯(cuò),雙方都會(huì)相互道歉,從而使生活更和諧。
36. B 根據(jù)下文brushing against my handbag,和38空結(jié)合起來(lái)可知行人是匆匆忙忙走過(guò),所以答案選B。其他選項(xiàng)不符合語(yǔ)境。
37. C 根據(jù)上文Even as he continued on his way可知行路人沒(méi)有走或跑回來(lái),而選項(xiàng)D不合乎語(yǔ)境,所以答案選C,turn back 表示“轉(zhuǎn)身”。
38. A 根據(jù)36空可知in a rush符合語(yǔ)境,因此答案選A。
39. A 由上文and said “sorry” to me和下文可知此處應(yīng)為apologize (道歉),所以選A。
40. D 作者買(mǎi)芒果應(yīng)付賣(mài)者錢(qián)所以A項(xiàng)不符合語(yǔ)境;根據(jù)下文掉地上一個(gè)硬幣,應(yīng)該是賣(mài)者找零錢(qián)給作者而不是給禮物、芒果,所以D項(xiàng)符合語(yǔ)境。
41. C 根據(jù)語(yǔ)境賣(mài)者彎腰把掉在地上的那枚硬幣撿起來(lái),所以應(yīng)用it。答案選C。
42. D 作者沒(méi)有準(zhǔn)備好接找的零錢(qián)因而使一枚硬幣掉落地上,所以是作者的過(guò)錯(cuò)。答案選D。
43. A 根據(jù)上文和下一段話(huà)可知A項(xiàng)符合語(yǔ)境。句意為“他有必要道歉嗎?”
44. A 由本句話(huà)的邏輯可知“根據(jù)美國(guó)人的心理,電梯是公共場(chǎng)所……”,所以選項(xiàng)A符合語(yǔ)境。
45. C 由下文everyone should be able to stand in it可知電梯是公共場(chǎng)所,而不是秘密或私人的地方,所以C為最佳選項(xiàng)。
46. C 當(dāng)別人在電梯里占據(jù)了地方后,當(dāng)然使得別人不容易再站在里面。
47. A 根據(jù)常識(shí),只有看電影要買(mǎi)票而且可能賣(mài)完票,所以選A項(xiàng)。
48. B 根據(jù)生活常識(shí),當(dāng)一個(gè)人的希望沒(méi)有達(dá)到時(shí),別人才會(huì)說(shuō)sorry, 所以B項(xiàng)為正確答案。
49. D 一個(gè)人的希望沒(méi)有達(dá)到時(shí),別人說(shuō)sorry是表達(dá)sympathy(同情)而不是joy (高興)、suggestion(建議)、agreement(同意),所以D項(xiàng)符合語(yǔ)境。
50. A 根據(jù)句子結(jié)構(gòu),此處應(yīng)是定語(yǔ)從句,其引導(dǎo)詞應(yīng)是in which。
51. C 根據(jù)上下文語(yǔ)境,作者應(yīng)該是漸漸意識(shí)到美國(guó)人的文化現(xiàn)象,而不是漸漸表達(dá)、印象、滿(mǎn)意。
52. C 由語(yǔ)意邏輯可知:“當(dāng)摩擦產(chǎn)生時(shí),美國(guó)人不在意誰(shuí)有責(zé)任”,因此選C項(xiàng)。
53. B 根據(jù)語(yǔ)意“如果有人遇到麻煩,一個(gè)遺憾(sorry)總是有必要的”和下文When this happens, even if the other person is hurt,…可知B項(xiàng)符合語(yǔ)境。
54. C 由上文When this happens, even if the other person is hurt, the “sorry” cools tempers…可知:人的慷慨大方就表現(xiàn)(display)出來(lái)了,所以選C。
55. A 既然人的慷慨大方都表現(xiàn)出來(lái)了,那么人們相互包容、原諒,所以就不會(huì)在公交車(chē)、地鐵和街道上產(chǎn)生爭(zhēng)執(zhí)吵架。因此A項(xiàng)符合語(yǔ)意。
第三部分 閱讀理解
(A)
【主旨大意】目前,中國(guó)的遠(yuǎn)程教育已經(jīng)逐步普及,特別是有了廣播電視和因特網(wǎng)以來(lái),極大推動(dòng)著中國(guó)各個(gè)層次的遠(yuǎn)程教育,為廣大的人民群眾圓了受教育的夢(mèng)想。
56. C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段,尤其是but online universities offer students who failed university entrance examinations and working people the chance of lifelong education and learning可知,正確選項(xiàng)為C。
57. C 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中68 ordinary schools、2,027 off campus learning centers、140 majors可看出這些都不是學(xué)生數(shù)字,而只有had a total enrollment of 1.373 million中的1.373 million可能是指學(xué)生的數(shù)字,所以選C。
58. A 主旨大意題。根據(jù)最后一段語(yǔ)意可知該段主題句應(yīng)是第一句話(huà)Adult education is both dynamic and diverse. 其他三個(gè)選項(xiàng)均是在此之下的分話(huà)題。因此,應(yīng)選A。
59. D 詞義猜測(cè)題。根據(jù)最后一段第二句的前兩個(gè)分句可看出是本句話(huà)介紹各層次成人教育所包括的種類(lèi)形式,因此第三個(gè)分句中的comprise應(yīng)等同于include。故D項(xiàng)正確。
(B)
【主旨大意】本文為廣告體裁。Asian Solutions是一家位于深圳市、專(zhuān)為世界各地的公司到亞洲進(jìn)行貿(mào)易過(guò)程中出現(xiàn)的困難和問(wèn)題提供各種服務(wù)的公司,現(xiàn)招聘各地兼職巡視員。
60. D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段最后一句話(huà)可得出答案。
61. D 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段最后一句話(huà)可得出答案。
62. B 細(xì)節(jié)理解題。A、C、D三個(gè)選項(xiàng)都在廣告中有提及,只有B項(xiàng)在廣告中找不到。
63. C 推理理解題。由廣告最后Click here to apply for the job可知應(yīng)該是在網(wǎng)上可以見(jiàn)到該廣告。
(C)
【主旨大意】在申請(qǐng)工作時(shí),總是有些人不注意細(xì)節(jié),哪怕是拼寫(xiě)方面的差錯(cuò),因而失去機(jī)會(huì)。同樣,在做任何事情時(shí),小細(xì)節(jié)把握好了,成功就會(huì)跟著到來(lái)。本文講述了細(xì)節(jié)如何對(duì)成敗產(chǎn)生影響。
64. B 推理判斷題。根據(jù)第一、二兩段的內(nèi)容,可以判斷是由于申請(qǐng)者們沒(méi)有關(guān)注細(xì)節(jié)才導(dǎo)致失去工作的機(jī)會(huì)。因此選B。
65. A 推理判斷題。根據(jù)倒數(shù)第二段內(nèi)容尤其是This allowed us to make adjustments as necessary.一句可判斷:要對(duì)不符合任務(wù)的最終目的的細(xì)節(jié)進(jìn)行必要的調(diào)整。
66. B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段最后Charles Garfield 的話(huà)可得出答案是B。
67. A 推理判斷題。根據(jù)全文內(nèi)容都是介紹細(xì)節(jié)的重要性,A項(xiàng)為最佳選項(xiàng)。
(D)
【主旨大意】謊言具有欺騙性,而事實(shí)也可以用來(lái)欺騙,當(dāng)人們只講述了事實(shí)的一半,而隱藏了另一半實(shí)際上就起到了欺騙的效果。從商業(yè)廣告到政界競(jìng)選都廣泛采用宣傳部分事實(shí)的策略來(lái)贏取人們的信任。這是令人傷心的生活事實(shí):謊言就是謊言,而有時(shí)事實(shí)也可以欺騙。
68. D 推理判斷題。根據(jù)倒數(shù)第三段第一句話(huà)可排除A;根據(jù)倒數(shù)第二段第一句話(huà)可排除B;根據(jù)前三段的內(nèi)容可排除C;根據(jù)全文意思,尤其是最后一段內(nèi)容可以判斷D項(xiàng)正確。
69. C 詞義猜測(cè)題。根據(jù)下文列舉的政治競(jìng)選和商業(yè)廣告的做法可以判斷這是一種競(jìng)選或促銷(xiāo)的策略(strategy)。
70. A 推理判斷題。根據(jù)全文內(nèi)容,本文分析事實(shí)是如何也可以用來(lái)行騙的,目的就是告誡人們要對(duì)所見(jiàn)所聞三思。因此A項(xiàng)正確。
71. C 主旨大意題。根據(jù)全文內(nèi)容,本文主要分析事實(shí)是如何也可以用來(lái)行騙的。所以該題選C。
(E)
【主旨大意】本文介紹Social Security Act頒布以前美國(guó)的社會(huì)福利救濟(jì)情況:得到或得不到救助的人都會(huì)在自尊心方面受到傷害。該法案頒布以后,社會(huì)救濟(jì)主要是對(duì)老、弱、病、殘、亡的幫助,而失業(yè)者也會(huì)得到救助直到找到工作。
72. D 推理判斷題。根據(jù)第二段Cauley的日記中…the family needed something to keep going.…,pockets empty.可以推斷出答案。
73. A 詞義猜測(cè)題。根據(jù)短文最后一句話(huà)People laid off from work were to be helped until they found new jobs.可以判斷A項(xiàng)正確。
74. B 推理判斷題。根據(jù)文中后兩段內(nèi)容可知Social Security主要是針對(duì)老、弱、病、殘、亡的幫助,結(jié)合短文最后一句話(huà)People laid off from work were to be helped until they found new jobs.可以判斷B項(xiàng)正確。
75. A 主旨大意題。全文內(nèi)容主要是介紹Social Security Act簽署前后美國(guó)的社會(huì)救濟(jì)情況,選A。其他選項(xiàng)均不能概括全文文意。